34 peniaga di enam pasar malam di Jasin terima notis

Masa Membaca:46 Saat

JASIN 5 Ogos – Sebanyak 194 peniaga kecil di enam pasar malam dalam daerah Jasin diperiksa dalam siri pemantauan syarat lesen yang dijalankan oleh Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) semalam.

Yang Dipertuanya, Datin Sapiah Haron berkata daripada jumlah itu, 34 daripadanya telah diberi notis akibat kesalahan tidak mengambil suntikan kesihatan dan tiada lesen perniagaan.

Katanya, pihak MPJ menerusi Jabatan Kawalan Perniagaan (JKP) menjalankan siri pemantauan pematuhan syarat lesen terhadap peniaga lesen di enam lokasi iaitu pasar malam Jasin Bestari, Pekan Merlimau, Serkam Darat, Serkam Pantai, Taman Muhibbah dan Taman Maju.

“Para peniaga juga diingatkan agar mematuhi syarat lesen, kebersihan diri serta peralatan yang digunakan dan kawasan niaga semasa pengendalian makanan bagi memastikan keselamatan makanan dan pembeli.

“Turut diingatkan kepada para peniaga untuk mematuhi arahan dan undang-undang Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di kawasan masing-masing bagi mengelakkan tindakan di ambil,” katanya kepada Melaka Hari Ini (MHI).

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1820
Kongsi :
Previous post Mahkamah putuskan anak lahir di luar negara oleh wanita M’sia tidak layak dapat kerakyatan
Next post Bot nelayan terbakar, 20 kru selamat
Ubah saiz-+=