Ban Hong buang undi dalam hujan renyai

TANGGA BATU 19 November – Calon Barisan Nasional (BN) P136 Parlimen Tangga Batu, Datuk Lim Ban Hong selesai membuang undi bagi Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU) di Balai Raya Persiaran Balik Buloh, Klebang, kira-kira jam 9.09 pagi tadi.

Terdahulu, beliau yang juga Naib Presiden MCA tiba berseorangan memakai kemeja berwarna putih dan berseluar hitam.

Walaupun dalam keadaan hujan renyai, beliau sempat melambai mesra kepada petugas dan pengundi yang hadir ke pusat pengundian itu.

Beliau mengambil masa kira-kira lima minit untuk membuang undi sebelum beredar dan difahamkan menuju ke pusat-pusat pengundian lain di Parlimen Tangga Batu bagi memberikan sokongan kepada pengundi menunaikan kewajipan.

Untuk rekod, Parlimen Tangga Batu yang mempunyai seramai 115,998 pengundi bakal menyaksikan pertembungan lima penjuru pada PRU15 ini.

Ban Hong yang juga calon nombor lima, bakal ditentang penyandang kerusi Parlimen berkenaan Rusnah Aluai mewakili Pakatan Harapan (PH) dan calon Perikatan Nasional (PN) Bakri Jamaluddin.

Turut bertanding calon Gerakan Tanah Air (GTA) yang mewakili Pejuang, Ghazali Abu dan seorang calon Bebas, Mohammad Shahril Mahmood.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

772
Previous post Calon PN DUN Tioman meninggal dunia
Next post Melaka dijangka ribut petir, hujan lebat