‘Blackout’ di Malim Jaya, Batu Berendam pulih sepenuhnya – TNB

Masa Membaca:56 Saat

AYER KEROH 27 Julai – Dua kawasan di Melaka antara yang terjejas dengan gangguan bekalan elektrik hari ini telah pulih sepenuhnya jam 3 petang tadi.

Pengurus Besar (Hal Ehwal Pemegang Taruh) Tenaga Nasional Berhad (TNB) Melaka/Negeri Sembilan Ahmad Fadhli Aziz berkata, dua kawasan yang terjejas itu adalah sekitar Malim Jaya dan Batu Berendam.

Katanya, gangguan itu mula berlaku kira-kira jam 12.39 tengah hari tadi dan kini kerja-kerja pemulihan bekalan telah dijalankan.

“Kerja pemulihan kini telah dijalankan dan diselesaikan dalam tempoh kira-kira dua jam.

“Kita juga sedang mengenal pasti kategori pengguna dan jumlah kediaman yang terjejas,” katanya ketika dihubungi Melaka Hari Ini.

Terdahulu TNB dalam kenyataan memaklumkan gangguan bekalan elektrik yang berlaku tengah hari tadi melibatkan beberapa negeri.

Kata kenyataan itu, punca kejadian sedang dikenal pasti dan usaha sedang giat dijalankan untuk memulihkan bekalan.

Sementara itu seorang pekerja swasta yang mahu dikenali sebagai Noor berkata, gangguan bekalan itu mula berlaku kira-kira jam 1 tengah hari membabitkan syarikat tempatnya bekerja.

Susulan kejadian, semua pekerja di kilangnya bekerja diarahkan pulang disebabkan gangguan bekalan elektrik yang berlaku.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1508
Kongsi :
Previous post Rogol pembantu rumah: ADUN Tronoh Paul Yong dihukum penjara 13 tahun, dua sebatan
Next post Tidak mudah kendali YB ‘otai’ – Dira
Ubah saiz-+=