Jadikan sekolah tempat terokai minat anak-anak – Dira

Masa Membaca:51 Saat

RIM 10 Dis – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Rim, Datuk Khaidhirah Abu Zahar berharap supaya Kerajaan Persekutuan mengkaji semula sistem persekolahan khususnya di sekolah rendah sebagai tempat untuk meneroka minat anak-anak.

Beliau berkata, sekolah seharusnya menjadi tempat pembelajaran yang menyeronokkan, sekali gus dapat menarik minat anak-anak untuk terus memperkembangkan bakat mereka di sekolah.

“Sempat saya singgah melawat anak-anak di Sekolah Kebangsaan (SK) Terentang, Jasin sempena sambutan minggu kanak-kanak.

“Banyak aktiviti yang dilaksanakan antaranya sesi membuat sandwich dan cupcake, SK Terentang menempatkan 89 pelajar dan 20 tenaga pengajar.

“Harapan saya tinggi khususnya kepada Kerajaan Persekutuan untuk mengkaji sistem persekolahan supaya peringkat sekolah rendah dijadikan tempat penerokaan minat dan pengembangan bakat anak-anak,” katanya dalam satu hantaran di Facebook rasminya, semalam.

Pada masa sama, beliau yang lebih dikenali sebagai Dira Abu Zahar turut gembira melihat perkembangan suasana pembelajaran yang cukup positif di sekolah berkenaan.

“Tahniah kepada cikgu kerana berjaya menjadikan sekolah ini sebagai tempat pembelajaran yang menyeronokkan,” katanya lagi.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1201
Kongsi :
Previous post Lupa ‘scan’ MySejahtera, pelancong ke Melaka dikompaun
Next post Singapura : Dua lagi kes positif varian Omicron pada ujian awal
Ubah saiz-+=