Karnival Makan-makan perkenal ruang menjamu selera selesa

AYER KEROH 21 Disember – Buat julung kalinya, Hospital Pantai Ayer Keroh menghimpunkan kepelbagaian makanan pada ‘Makan-Makan Carnival Fun Day’ bagi memperkenalkan keselesaan ruang makannya di bangunan baharu kepada orang ramai.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Tan Yew Aik berkata menerusi penganjuran pertama kali itu, karnival itu menyediakan pelbagai jenis juadah untuk dijamu secara percuma seperti ais krim, trak makanan dan gula kapas kepada orang ramai yang dihadiri kira-kira 500.

Katanya, karnival itu juga diadakan bagi menghargai jasa petugas perubatan dan kakitangan yang berkerja keras memberi perkhidmatan tidak berbelah bahagi kepada komuniti yang sentiasa menyokong hospital berkenaan.

WhatsApp Image 2022-12-21 at 11.05.39 AM
KANAK-kanak tidak melepaskan peluang untuk merasai makanan secara percuma.

“Penganjuran karnival itu juga adalah untuk memperkenalkan kepada orang ramai mengenai kawasan ruang makan baharu terletak di aras bawah Blok D, yang secara rasminya dibuka pada Julai tahun ini.

“Kawasan makanan yang dinamakan sebagai Makan-makan itu disediakan bagi memastikan keselesaan kepada pesakit, kakitangan serta orang ramai untuk beristirehat dan menikmati hidangan.

“Seronok melihat sokongan diberikan komuniti selepas beberapa tahun melalui kesukaran yang mencabar akibat COVID-19 ,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1192
Previous post Tanah runtuh : Operasi SAR diteruskan hari keenam
Next post Tanah runtuh: Mayat kanak-kanak perempuan ditemukan bersama empat beg, pakai baju merah jambu