MPJ sasar baik pulih 35 rumah daif

Masa Membaca:52 Saat

JASIN 17 Mei – Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) menyasarkan untuk membaik pulih 35 kediaman daif dalam kawasan pentadbirannya sepanjang tahun ini.

Setiausaha MPJ, Muhammad Zahiruddin Mohd Zahari berkata, pihaknya juga sudah menerima peruntukan berjumlah RM700,000 disalurkan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) menerusi Program Pembasmian Kemiskinan Bandar (PPKB) – Program Baik Pulih Rumah Tahun 2024.

“Sebanyak RM20,000 diperuntukkan bagi setiap kediaman daif. Kerja baik pulih sudah dimulakan sejak 22 April lalu dan jika tidak ada sebarang masalah insya-Allah semuanya akan siap pada 22 Mei nanti.

“Harapan kami adalah, hasil inisiatif ini dapat membantu penerima menjalani kehidupan lebih selesa berbanding sebelumnya,” katanya kepada Melaka Hari Ini.

Menurutnya, kerja-kerja membaik pulih rumah itu secara tidak langsung memberi impak besar kepada golongan daif di Jasin.

Whatsapp Image 2024 05 16 At 11.48.41 Am
ANTARA rumah daif yang akan dibaik pulih.

“Terima kasih juga kepada Jabatan Korporat & Khidmat Masyarakat MPJ bersama Jabatan Kejuruteraan MPJ yang bertindak dalam penyelerasan kerja-kerja membaik pulih rumah ini,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

103
Kongsi :
Previous post Pengurus syarikat rugi lebih RM400,000 terpedaya pelaburan tidak wujud
Next post ‘Ngomong Jowo’ serlah identiti, hidupkan tradisi
Ubah saiz-+=