Polis siasat video tular di taman tema air

Masa Membaca:57 Saat

IPOH, 31 Jan – Polis sedang menyiasat beberapa video yang memaparkan aktiviti riadah sekumpulan pengunjung di sebuah taman tema air di sini, yang disebarkan di media sosial dan mendapat perhatian masyarakat umum kerana didakwa melanggar prosedur operasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara Fasa Keempat.

Ketua Polis Daerah Ipoh ACP Yahaya Hassan berkata semakan dengan pihak pengurusan taman tema air itu mendapati, kejadian berlaku pada kira-kira pukul 1 tengah hari hingga 6 petang, Sabtu lepas.

โ€œMenurut pihak pengurusan taman tema air, kapasiti kolam boleh memuatkan seramai 500 orang pada sesuatu masa, dan semasa kejadian kapasiti tidak sampai 50 peratus,โ€ katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata pihak polis sedang meneliti fakta-fakta pelanggaran SOP dan individu terlibat, untuk dikenal pasti sama ada terdapat sebarang ketidakpatuhan SOP oleh mana-mana pihak dalam kejadian itu.

Sehubungan itu, katanya orang ramai dinasihatkan agar tidak membuat spekulasi mengenai video-video tersebut yang boleh menjejaskan enkuiri pihak polis.

Beberapa rakaman video yang tular itu menunjukkan kumpulan pengunjung yang ramai sedang mandi manda dalam kolam, sambil menari diiringi muzik yang dimainkan dengan kuat.- BERNAMA

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

680
Kongsi :
Previous post Tiada makan besar buat mangsa ribut, puting beliung di Ipoh
Next post Ketukan misteri hantui penduduk di empat kampung
Ubah saiz-+=