court order

Anggota tentera didakwa cabul remaja perempuan di kedai vape

KUALA LUMPUR 19 Nov – Seorang anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) hari ini dihadapkan ke Mahkamah Majistret Ampang atas pertuduhan mencabul kehormatan seorang remaja perempuan di sebuah premis menjual vape di Taman Keramat di sini, bulan lepas.

Bagaimanapun, Zynetlee Von Zim, 27, mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Nur Maizan Rahim.

Lelaki itu didakwa menggunakan kekerasan jenayah bagi maksud mencabul kehormatan remaja berusia 18 tahun di sebuah kedai vape di Taman Keramat, di sini, pada 1.28 tengah hari, 5 Okt lepas mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 10 tahun atau denda atau sebatan atau mana-mana dua daripada hukuman itu, jika sabit kesalahan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Nurul Ameera Sam Kamaruddin mencadangkan jaminan RM10,000 dengan seorang penjamin berserta syarat tambahan tertuduh dilarang mengganggu saksi pendakwaan dan melaporkan diri ke balai polis berdekatan serta pasportnya diserahkan kepada mahkamah sehingga kes selesai.

Peguam Adi Zulkarnain Zulkafli yang mewakili Zynetlee memohon jaminan rendah atas alasan anak guamnya masih menanggung keluarga di Sabah dan isterinya baru melahirkan anak.

Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM4,000 dengan seorang penjamin dan perlu melaporkan diri ke balai polis sebulan sekali serta menetapkan 12 Jan 2022 untuk sebutan semula kes.- BERNAMA

GAMBAR menerusi video viral

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

30
WhatsApp Image 2021-11-19 at 2.31.57 PM Previous post Ab Rauf tunggang ‘y-suku’ ke masjid
E7tkBycVEA4xgXB Next post Melaka catat penurunan tujuh peratus kes baharu COVID-19