DUN Sungai Rambai: Bina longkang di Jalan Tambak Merah elak air hujan bertakung

Masa Membaca:50 Saat

SUNGAI RAMBAI 3 Ogos – Sistem perparitan di perumahan awam, Taman Seri Rambai 1 yang tidak sistematik mengakibatkan kawasan itu kerap dinaiki air ketika hujan lebat.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Rambai, Siti Faizah Abd Azis berkata, hasil tinjauan dijalankan masalah itu berpunca akibat sistem perparitan tidak terurus.

Berikutan, beliau menggesa penempatan itu dilengkapi sistem perparitan sistematik bagi mengatasi masalah sudah lama berlarutan.

“Sebelum ini, saya bersama pegawai Jabatan Kerja Raya (JKR), Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) dan Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) turun padang melihat sendiri permasalah dialami penduduk.

“Sudah bertahun-tahun perkara ini disuarakan penduduk dan sekarang JKR ambil inisiatif membina kemudahan sistem perparitan di Jalan Tambak Merah,” katanya ketika dihubungi.

Siti Faizah berkata, selain pembinaan longkang di jalan terbabit, beliau juga meminta agensi berkaitan menaik taraf longkang di lorong Sidang Bedul di Batu Gajah.

“Inisiatif membina dan menaik taraf sistem perparitan adalah salah satu fokus utama saya demi memastikan Sungai Rambai mempunyai sistem infrastruktur sistematik,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1890
Kongsi :
Previous post ‘Baru lapor, tangga sekolah sudah dibaik pulih’
Next post OKU semangat kibar Jalur Gemilang
Ubah saiz-+=