Jom salur sumbangan Tabung COVID-19 Negeri Melaka- Sulaiman

Masa Membaca:52 Saat

SERI NEGERI 18 Jun – Melaka mengalu-alukan semua pihak sama ada syarikat korporat, firma swasta atau individu perseorangan untuk menghulurkan sumbangan kepada Tabung COVID-19 Negeri Melaka.

Ketua Menteri Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali berkata, sumbangan kepada tabung itu akan digunakan sebaiknya untuk membantu meringankan beban rakyat negeri ini yang terkesan sejak pandemik COVID-19 melanda.

Katanya, bantuan tersebut boleh disalurkan melalui cek atau EFT (pemindahan dana elektronik) kepada Bendahari Negeri atau Pegawai Kewangan Negeri Melaka menerusi akaun Maybank Islamic 554026000401 (Bendahari Negeri) dan akaun Maybank Islamic 554110500466 (Pegawai Kewangan Negeri Melaka).

Jelasnya, bagi sumbangan secara EFT, penyumbang diminta memastikan bayaran sumbangan yang dibuat dengan menyertakan COVID19/Nama penyumbang/nombor telefon dan notifikasi sumbangan boleh diemelkan kepada [email protected].

“Pihak Bendahari Negeri akan mengeluarkan resit rasmi dan sumbangan tersebut layak mendapat potongan cukai di bawah Akta Cukai Pendapatan 1967,” katanya dalam pengumuman khas Pakej Rangsangan Ekonomi Melakaku Maju Jaya 2021: Sejahtera Bersama yang dipancarkan secara langsung dari Seri Negeri, hari ini.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

470
Kongsi :
Previous post Melaka sumbang RM201,000 bantu rakyat Palestin
Next post REAKSI: ‘Harap kali ini betul-betul dapat bantuan’ – pemandu bas
Ubah saiz-+=