Kesihatan jemaah jadi keutamaan – Sulaiman

LENDU 7 Nov – Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali menyerahkan 38 mesin penyembur wap dan cecair pembasmi kuman kepada pihak pengurusan masjid di kawasan Masjid Tanah.

Beliau berkata, penyerahan itu bagi memastikan kesihatan petugas dan jemaah masjid di kawasan itu terpelihara dan persekitaran yang lebih terjamin.

“Alhamdulillah, tiada yang lebih menjadi keutamaan selain memastikan kesihatan jemaah di masjid diberi keutamaan terutama dalam tempoh sukar berdepan pandemik COVID-19.

“Justeru, hari ini saya mengambil kesempatan menyerahkan sebanyak 38 mesin penyembur wap dan cecair pembasmi kuman kepada pihak pengurusan masjid di seluruh Masjid Tanah,” katanya menerusi hantaran Facebook di sini, hari ini.

Majlis penyerahan itu diadakan di Masjid Saidina Umar Al Khattab, dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Lendu, Masjid Tanah yang dihadiri Pengarah Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM), Datuk Che Sukri Che Mat.

Terdahulu, Sulaiman turut bersama-sama menunaikan solat Subuh di masjid berkenaan selain menyampaikan sumbangan kepada pengerusi dan pegawai syarak di masjid sama.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

322
Previous post Terbuka Hylo: Zii Jia semakin hampir kejuaraan
Next post Kesihatan jemaah masjid jadi keutamaan – Sulaiman