Melaka, berilah peluang kepada calon MCA – Ka Siong

Masa Membaca:53 Saat

AYER KEROH 17 Nov – MCA menyeru rakyat negeri ini memberi sokongan kepada calon parti itu untuk membentuk kerajaan yang stabil bersama Barisan Nasional (BN).

Presiden MCA Datuk Seri Dr Wee Ka Siong berkata, mandat baharu kepada MCA perlu diberikan satu nafas baharu kepada kepelbagaian kaum di negeri ini khususnya membabitkan kaum Cina.

“Kepelbagaian (kaum) dalam struktur pentadbiran kerajaan negeri sangat diperlukan bagi membolehkan suara kaum Cina didengari.

“Jika peluang diberikan kepada wakil MCA, saya pasti kepelbagaian itu dapat memastikan suara semua pihak didengari dan saya akan berterima kasih kepada rakyat jika memilih kami,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam majlis memperkenalkan calon MCA bagi Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka di sebuah hotel di Ayer Keroh yang turut dihadiri Ketua Menteri Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali.

Mengulas mengenai calon yang dipilih, Ka Siong optimis tujuh calon yang ditampilkan itu adalah yang terbaik dan boleh memperjuangkan suara rakyat.

Katanya, walaupun calon itu terdiri daripada ramai muka baharu, namun, rata-rata mereka sudah agak lama berkecimpung dalam dunia politik.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

571
Kongsi :
Previous post Jenazah Allahyarham Ghafaar Atan selamat dikebumikan
Next post Sedar diri Azmin, Bersatu tidak lagi relevan – Ginie
Ubah saiz-+=