Menara telekomunikasi baharu di Kem Terendak akan disegerakan

Masa Membaca:52 Saat

PAYA RUMPUT 12 November – Masalah liputan telekomunikasi tidak memuaskan di Kem Terendak Sungai Udang boleh menemui titik noktah menerusi pembinaan menara telekomunikasi baharu.

Exco Pendidikan, Teknologi dan Telekomunikasi negeri Datuk Rais Yasin berkata, pihaknya bersama Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengadakan lawatan ke kem tersebut baru-baru ini bagi meninjau masalah di kawasan itu.

Katanya, menerusi lawatan itu, pihak SKMM akan mengadakan perbincangan lanjut bersama pihak Kem Terendak bagi mencari jalan terbaik bagi mempercepatkan pembinaan menara telekomunikasi tersebut.

“Di Kem Terendak memang terdapat menara telekomunikasi, tapi ada beberapa kawasan hotspot telah dikenal pasti mempunyai masalah liputan telekomunikasi tidak memuaskan.

“Justeru itu, saya sebagai Exco bersama pihak SKMM akan sedaya upaya membantu supaya pembinaan menara telekomunikasi ini dapat disegerakan.

“Saya yakin dan percaya isu ini boleh diselesaikan dengan kadar segera dan sebarang maklumat lanjut akan dimaklumkan dari semasa ke semasa,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada Melaka Hari Ini selepas menyempurnakan Majlis Pecah Tanah Pembinaan Surau Al-Jannah di Taman 1 Krubong, hari ini.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

2389
Kongsi :
Previous post Masjid baharu Kampung Bukit Tembakau siap 2024
Next post Sembilan masjid baharu dibina di Melaka sejak 2020
Ubah saiz-+=