MPHTJ tingkat tahap keindahan landskap, pencahayaan

Masa Membaca:47 Saat

AYER KEROH 16 Mei – Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ) agresif dalam menyediakan persekitaran yang bersih dan kondusif dengan meningkatkan aspek keceriaan landskap serta memasang lampu hiasan.

Yang Dipertua MPHTJ, Datin Sapiah Haron berkata, pihaknya memperuntukan sebanyak RM2 juta bagi melaksanakan inisiatif itu sepanjang tahun ini.

Katanya, lebih menarik MPHTJ turut menyalurkan peruntukan bagi membina arca hiasan sebagai pelengkap kepada inisiatif keceriaan sedang dilaksanakan.

“Terkini kita baru sahaja selepas menaik taraf tahap keceriaan pintu gerbang di Ayer Keroh, inisiatif ini akan dilaksanakan di beberapa lagi lokasi lain.

“Keutamaan adalah laluan utama dari pintu masuk menghala ke lokasi tumpuan pelancongan di Melaka. Kerja naik taraf dilakukan ini ia bukan sahaja dapat menarik perhatian orang Melaka tetapi juga pelancong yang ke negeri ini untuk bercuti,” katanya kepada Melaka Hari Ini.

Sapiah berkata, pihaknya turut memberikan tumpuan untuk meningkatkan lagi tahap kebersihan termasuk di taman-taman perumahan dan kawasan perkampungan.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

69
Kongsi :
Previous post Kuih jemput-jemput, lempeng ganti nasi
Next post Perkasa pembelajaran berasas teknologi
Ubah saiz-+=