Pakej Rangsangan Ekonomi Melakaku Maju Jaya 2021 fokus ekonomi rakyat dan kapitalis

0
600
Ketua Menteri Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali

GAPAM 17 Jun – Pakej Rangsangan Ekonomi Melakaku Maju Jaya 2021 yang akan diumumkan pagi esok memfokuskan bagi memperkasa ekonomi dalam pasca penularan COVID-19.

Ketua Menteri Datuk Seri Utama Sulaiman Md. Ali berkata, secara ringkas pakej yang bertemakan ‘Sejahtera Bersama’ berlandaskan dua struktur iaitu ekonomi kepada rakyat dan ekonomi kepada negeri yang mempunyai kesinambungan perlu dirancakkan.

“Inisiatif ini lebih menjurus kepada dua perkara iaitu ekonomi kepada rakyat di mana kita sudah memberi inisiatif yang sama seperti ini dan akan dijalankan.

“Seterusnya adalah penumpuan terhadap ekonomi kapitalis di mana ekonomi ini untuk rakyat dan bagaimana cara kita merancakkan lagi semua sektor ekonomi di Melaka,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada Melaka Hari Ini selepas melakukan tinjauan Sekatan Jalan Raya (SJR) membabitkan empat lokasi di Alor Gajah dan Jasin hari ini.

Esok, Pakej Rangsangan Ekonomi Melakaku Maju Jaya 2021 akan disampaikan beliau pada Perutusan Khas secara langsung di atas talian di laman Facebook tepat jam 9.30 pagi.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.