Penjawat awam Melaka dapat bantuan khas RM500

0
456
PENJAWAT awam Melaka menerima berita gembira selepas Ketua Menteri, Datuk Haji Sulaiman Md. Ali mengumumkan bantuan khas sebanyak RM500 pada Majlis Amanat Ketua Menteri di MITC, hari ini.

AYER KEROH 1 Jul – Penjawat awam Kerajaan Negeri Melaka bakal menerima bantuan khas berjumlah RM500.

Ketua Menteri, Datuk Haji Sulaiman Md Ali berkata, bantuan tersebut akan diberikan pada akhir Julai dan boleh digunakan sebagai persediaan menyambut Hari Raya Aidiladha.

“Saya baca dalam media sosial, saya dengar rungutan sana sini. Ada orang Melaka beritahu saya, kerajaan persekutuan dah bagi masa Raya Puasa, Kerajaan Negeri Melaka bila lagi?

“Saya faham. Walaupun cakap dia tu macam kahau (kasar) sikit. Macam inilah, yang baik elok disegera, yang ditunggu sudah pun tiba.

“Bagi menghargai jasa dan penat lelah para penjawat awam khususnya frontliners, saya mengumumkan, bantuan khas kepada semua penjawat awam Kerajaan negeri Melaka berjumlah RM500 yang akan dibayar pada akhir Julai ini,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam ucapan Majlis Amanat Ketua Menteri di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka, di sini, sebentar tadi.