Perlu ada fleksibiliti dalam SOP – Jailani

Masa Membaca:55 Saat

KUALA LUMPUR 27 Okt. – Ketua Penerangan UMNO Bahagian Alor Gajah, Datuk Muhammad Jailani Khamis berharap kerajaan perlu memperhalusi prosedur operasi standard (SOP) yang lebih fleksibel dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka.

Beliau menyifatkan SOP kempen yang dikeluarkan bagi PRN kali ini kurang tepat jika dihandingkan dengan aktiviti sosial yang dibenarkan.

“SOP kali ini perlu fleksibiliti kerana memandangkan aktiviti-aktiviti lain seperti di aktiviti sosial dan keagamaan dibenarkan.

“Jadi aktiviti-aktiviti politik telah diharamkan, jadi saya rasa ini kurang tepat. Kalau boleh pun dihadkan mengikut sepertimana aktiviti sosial lain yang dibenarkan.

“Saya yakin kalau fleksibiliti ini diberi, pihak pembangkang pun mengalu-alukan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas menghadiri Majlis Pelancaran Jentera Barisan Nasional Pilihan Raya Negeri Melaka 2021 di Pusat Dagangan Dunia, malam tadi.

Dalam pada itu ujarnya, BN Alor Gajah kini dalam keadaan bersiap siaga bagi menjalankan kempen dalam cara baharu seperti yang ditetapkan.

“Banyak yang perlu dilakukan lagi dan kali ini insyaAllah kita akan membuat beberapa pendekatan yang lebih baru bersesuaian dengan keadaan semasa bagi memastikan kemenangan untuk BN,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

741
Kongsi :
Previous post BN sedang tunggu ‘acuan’ berkempen – Rauf
Next post Saya setia dengan BN – Sulaiman
Ubah saiz-+=