Sidang DUN Melaka 6 hingga 10 September

Masa Membaca:55 Saat

MASJID TANAH 4 Ogos – Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Melaka dijadualkan diadakan pada 6 hingga 10 September depan.

Speaker DUN negeri, Datuk Seri Ab Rauf Yusoh berkata, keputusan untuk mengadakan sidang DUN sudah mendapat izin dan kelulusan Yang di-Pertua Negeri, Tun Seri Setia (Dr) Mohd Ali Mohd Rustam.

Katanya, tarikh persidangan DUN telah ditetapkan selama lima hari bermula 6 September dan berakhir pada 10 September ini.

“Setakat ini, belum ada usul diputuskan, namun perkara itu akan dimuktamadkan dalam tempoh itu (sebelum sidang bermula),” katanya ditemui pemberita di kediamannya di Villa D’Acqua, di sini hari ini.

Mengulas lanjut, beliau bagaimanapun berkata, usul yang akan dibentangkan pada persidangan itu merangkumi pelbagai perkara terutama membabitkan kebajikan rakyat.

“Semua kita akan senaraikan (termasuk) yang memenuhi keperluan dan perkara yang memerlukan perhatian kerajaan untuk kebaikan dan keharmonian dalam mengharungi wabak COVID-19.

“Perkara itu akan dibincangkan dalam DUN akan datang,” katanya.

Kali terakhir, sidang DUN dijalankan adalah pada 9 Disember tahun lalu menerusi Persidangan Ketiga Penggal Ketiga DUN Melaka Ke-14 yang diadakan di Kompleks Seri Negeri.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

387
Kongsi :
Previous post APMM rampas 750 kg daun ketum di muara Kuala Sanglang, Jerlun
Next post UMNO jangan sombong…
Ubah saiz-+=