Banjir kilat di beberapa tempat di Ibu Negara, banyak jalan sesak

KUALA LUMPUR 13 April. – Kesesakan lalu lintas berlaku di sekitar ibu negara selepas beberapa lokasi dilanda banjir kilat akibat hujan lebat berterusan sejak jam 4.30 petang tadi.

Antara laluan yang dinaiki air di beberapa tempat ialah di Jalan Kuching, sekitar Taman Wahyu menghala Bulatan Batu Caves; Jalan Cheras di Cheras Sentral ke bulatan Billion dan kedua-dua arah Jalan Maharajalela berhampiran Stesen Monorail Maharajalela serta Jalan Raja Chulan, dan sekitar Ampang serta Cheras.

KEADAAN beberapa kereta yang terperangkap akibat banjir kilat di Ibu Negara. Foto YouTube (KOQUEZ 93).

Tinjauan pada jam 9 malam ini mendapati takungan air di beberapa laluan berkenaan sudahpun berkurangan dan pergerakan trafik semakin beransur lancar, namun beberapa laluan di sekitar ibu negara masih tetap sesak apabila banyak kenderaan terpaksa bergerak dengan perlahan.

Antara laluan trafik yang menyaksikan kenderaan bergerak perlahan malam ini adalah di sepanjang Jalan Tun Razak, Jalan Sungai Besi, Lebuhraya Lingkaran Tengah 2 (MRR2), Jalan Genting Klang dan Jalan Kuching.

Jurucakap Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur berkata setakat ini pihaknya tidak menerima sebarang laporan kecemasan susulan kejadian banjir kilat itu.

Sementara itu tular di media sosial adalah kejadian sebuah dinding kaca di bangunan berhampiran Masjid Jamek, di sini yang pecah berderai, dipercayai akibat hentaman sesuatu semasa hujan lebat melanda pada kira-kira jam 5 petang.

 

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

664
Previous post ‘Syukur boleh niaga Ramadan kali ini’
Next post Vaksin: Pekerja perkilangan, pembuatan di P.Pinang, Selangor diberi keutamaan