Maskot panda dan dinosaur sambut murid SK Kampung Tun Razak

Masa Membaca:55 Saat

BUKIT KATIL 11 Mac – Kehadiran maskot panda dan dinasour bukan sahaja memeriahkan hari pertama di Sekolah Kebangsaan (SK) Kampung Tun Razak, sebaliknya inisiatif itu amat berkesan bagi mengelakkan daripada berlakunya ‘drama’ air mata khusus dalam kalangan murid tahun satu dan prasekolah.

Hari pertama persekolahan sesi 2024 penuh ceria dengan dua maskot itu memainkan peranan memujuk dan menarik minat murid untuk masuk ke kelas.

Tinjauan Melaka Hari Ini mendapati, ibu bapa mula menghantar anak masing-masing sekitar jam 7 pagi, namun tidak semuanya berjalan lancar, apabila guru bersama ibu bapa terpaksa memujuk si cilik yang membuat ragam kerana enggan masuk ke kelas.

Bagi ibu kepada murid tahun satu Siti Halimah Mohd Amin, 41, berasa bersyukur kerana anaknya positif dan bersemangat untuk memulakan sesi persekolahan.

“Anak tidak buat ragam, semuanya terkawal lebih menggembirakan apabila saya lihat dia teruja berjumpa rakan-rakan baru.

“Jam 6 pagi anak sudah bangun, katanya dia tidak sabar untuk ke sekolah. Dia juga tidak janggal berada dalam kelas mungkin kerana sudah kenal murid lain ketika menghadiri sesi orientasi Sabtu lalu,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

775
Kongsi :
Previous post Pemandu maut, tujuh penumpang cedera bas rempuh treler
Next post 3.61 juta murid, pelajar kumpulan B mulakan sesi persekolahan hari ini
Ubah saiz-+=