MPHTJ kekal momentum cemerlang

Masa Membaca:51 Saat

AYER KEROH 21 November – Selepas 12 tahun ditubuhkan Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ) mengekalkan kecemerlangan dengan meraih enam anugerah sepanjang tahun ini.

Yang Dipertua MPHTJ, Datuk Shadan Othman berharap pengiktirafan peringkat Negeri Melaka dan Nasional diterima mampu menyuntik semangat kepada semua warga kerja Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) itu.

“Antara pengiktirafan diraih adalah Anugerah Bandar Daya Huni Tahap Tertinggi 2021 di tempat ke-4 dalam Malaysia dan Anugerah Bandar Bahagia Negeri Melaka (tempat ke-4 dalam Malaysia).

“Semua warga MPHTJ diingatkan supaya sentiasa cakna dan meningkatkan kefahaman mengenai setiap program serta inisiatif yang dilaksanakan,” katanya ketika berucap pada Perhimpunan Bulanan Pentadbiran MPHTJ, di sini, 15 November lalu.

Shadan berkata, pemahaman mendalam mengenai program dan inisiatif dijalankan membolehkan setiap warga kerja MPHTJ memberikan penerangan secara terpeinci kepada rakyat.

“Hal ini amat penting untuk mengelakkan sebarang salah faham, penyebaran maklumat palsu, tidak benar atau kurang tepat selain mengatasi pihak-pihak tidak bertanggungjawab yang ingin memutarbelitkan fakta dan menidakkan usaha yang kita telah laksanakan,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1894
Kongsi :
Previous post BN mohon sedikit masa berhubung kerjasama dengan PH – Anwar
Next post Lelaki lemas selepas mandi-manda bersama rakan
Ubah saiz-+=