MPJ cantas pokok secara berkala, elak kejadian tidak diingini

Masa Membaca:41 Saat

SERKAM 9 Ogos – Kerja mencantas pokok secara berkala dilakukan Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) bagi mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini, khusus membabitkan pengguna jalan raya.

Menerusi laman Facebook Rasmi MPJ hari ini, kerja-kerja penyelenggaraan itu dilakukan di kawasan-kawasan laluan utama seperti di Halal Hab dan seluruh kawasan dikenal pasti sebagai ‘hotspot’.

Menurut hantaran tersebut, kerja-kerja mencantas itu dilakukan oleh Jabatan Landskap dan Perkhidmatan Bandar (JLPB) MPJ.

Terdahulu, pada 5 Ogos, pihak MPJ menerusi JLPB turut melaksanakan kerja-kerja cantasan pokok dan pembersihan awam di Medan Selera Merlimau Point.

“Kebanyakan pokok-pokok ini terlalu rimbun sehingga menghalang cahaya lampu dan membahayakan keselamatan pengguna jalan raya serta menimbulkan ketidakselesaan kepada pengguna, jadi MPJ ambil langkah untuk mencantas.

“Kerja-kerja mencantas ini akan dilaksanakan setiap minggu secara berkala dan ia turut dilaksanakan berdasarkan aduan orang awam,” memetik kenyataan.

 

Views:

1275
Kongsi :
Previous post Warga emas hilang, ditemui maut jatuh gaung di Mersing
Next post Rang undang-undang larangan tukar parti tidak terpakai kepada Ahli Dewan Negara -PM
Ubah saiz-+=