DUN Taboh Naning: Rancang baik pulih 30 kediaman B40

Masa Membaca:47 Saat

TABOH NANING 23 Julai – Permohonan membaik pulih 30 kediaman di Dewan Undangan Negeri (DUN) Taboh Naning akan dilaksanakan segera selepas mendapat kelulusan peruntukan daripada Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB).

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Taboh Naning Zulkiflee Mohd Zin berkata, susulan aduan dan hasil tinjauan dilakukan pihaknya sudah membuat permohonan bagi mendapatkan peruntukan berkenaan.

“Perkara ini menjadi keutamaan saya, kerana kediaman terbabit adalah tempat berteduh keluarga tergolong sebagai kumpulan B40, mereka ini kurang mampu untuk melaksanakan kerja baik pulih itu sendiri.

“Majoriti kerosakan atau bahagian perlu dibaik pulih membabitkan bumbung, berikutan itu kami mencadangkan agar bahagian berkenaan digantikan dengan yang baharu,” katanya.

Beliau berkata, demikian Selepas meninjau kediaman yang memohon peruntukan baik pulih berkenaan di Kampung Melekek Luar dan Kampung Rantau Panjang 21 Julai lalu.

Zulkiflee berkata, nasib kumpulan B40 di DUN itu sentiasa diberikan perhatian dan diperjuangkan bagi membolehkan mereka menjalani kehidupan dalam suasana lebih selesa.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

967
Kongsi :
Previous post Sekolah rendah agama akan dibina limpahan di Ayer Limau
Next post Jangan jadikan isu perjawatan awam sebagai perkauman – Khaidhirah
Ubah saiz-+=