IMG-20211204-WA0024

TYT, KM hadir majlis makan malam di Banda Hilir

BANDA HILIR 4 Dis – Tuan Yang Terutama (TYT) Yang di-Pertua Negeri Melaka Tun Seri Setia Mohd Ali Mohd Rustam hadir ke Majlis Makan Malam di Hotel Hatten, di sini, malam ini.

Majlis makan malam itu diadakan bersempena dengan Istiadat Penganugerahan Darjah, Bintang dan Pingat Kebesaran Negeri Melaka 2021 sempena Sambutan Hari Jadi beliau Ke-72.

Mohd Ali hadir ditemani isteri Toh Puan Datuk Wira Asmah Abd Rahman.

Ketibaan beliau disambut Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali bersama barisan Exco Kerajaan Negeri dan tetamu kehormat lain.

Majlis didahului dengan bacaan doa oleh Mufti Melaka, Datuk Wira Abdul Halim Tawil sebelum diadakan upacara memotong kek dan diikuti dengan jamuan makan malam.

Terdahulu, pada pagi tadi Mohd Ali berkenan menyempurnakan pemakaian darjah, bintang dan pingat kebesaran negeri kepada 235 penerima yang didahului oleh Ketua Polis Negara, Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani dan Panglima Tentera Darat, Jeneral Tan Sri Zamrose Mohd Zain.

Esok, akan diadakan dua lagi sesi istiadat penganugerahan pada sebelah pagi dan petang untuk melengkapkan senarai keseluruhan 689 penerima darjah, bintang dan pingat kebesaran tahun ini.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

157
IMG_20211204_221011 Previous post Sabbaruddin Chik meninggal dunia
sabaruddin chik1 Next post Pemergian Sabaruddin Chik satu kehilangan besar – PM Ismail Sabri