Ahli Parlimen terima dos penggalak bermula esok

Masa Membaca:1 Minit, 1 Saat

KUALA LUMPUR 1 Nov – Kementerian Kesihatan (KKM) akan mula memberikan dos penggalak vaksin COVID-19 kepada Ahli Parlimen bermula esok.

Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Mohd Rashid Hasnon dalam pemakluman berkata sesi pemberian dos penggalak akan bermula 9.30 pagi di dewan bankuet Parlimen.

“Bagi melindungi Ahli-ahli Yang Berhormat yang mempunyai tanggungjawab untuk kerap bersama rakyat dan berisiko mendapat jangkitan COVID-19, maka KKM akan memberikan dos penggalak kepada Ahli-ahli Yang Berhormat,” katanya sambil menambah tarikh pemberian dos penggalak seterusnya akan ditetapkan kemudian.

Sementara itu, sempena sambutan Deepavali pada Khamis, Mohd Rashid berkata adalah dicadangkan supaya mesyuarat Dewan Rakyat pada Rabu bersidang berterusan dari 10 pagi hingga 2 petang.

“… Ini bagi membolehkan Ahli-ahli Yang Berhormat pulang awal ke kawasan masing-masing menyambut perayaan ini,” katanya.

Sehubungan itu, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang) Datuk Mas Ermieyati Samsudin bangkit mencadangkan usul berhubung perkara itu mengikut Peraturan Mesyuarat 12 (1).

“Mengikut Peraturan Mesyuarat 12 (1), saya mohon mencadangkan mesyuarat pada hari Rabu, 3 Nov 2021 bersidang dari pukul 10 pagi hingga 2 petang,” katanya dan usul itu kemudian disokong Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ismail Mohamed Said. – BERNAMA

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

270
Kongsi :
Previous post SPR belum mohon jadikan sekolah pusat mengundi PRN Melaka – Radzi
Next post Malaysia bakal jadi hab pengeluar vaksin – PM
Ubah saiz-+=