Aliran trafik tinggi di lebuh raya utama pagi ini

Masa Membaca:1 Minit, 1 Saat

KUALA LUMPUR, 8 Julai – Aliran trafik di lebuh raya utama dari ibu kota menghala utara, timur dan selatan negara dilaporkan tinggi setakat 11 pagi ini, namun tiada kesesakan luar biasa berlaku.

Ini susulan orang ramai mengambil kesempatan untuk pulang ke kampung bagi menyambut Aidiladha pada Ahad ini.

Jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) ketika dihubungi berkata peningkatan kenderaan di lebuh raya dijangka berlaku menjelang 2 petang ini dan berlarutan sehingga malam.

“Berlaku pertambahan kenderaan di Plaza Tol Gombak dan kesesakan didapati sejauh 1.5 kilometer (km) sebelum menuju terowong Genting Sempah.

“Bagi laluan utara, terdapat kesesakan sejauh 3.6 km akibat kemalangan arah utara di KM257.8 dari Kuala Lumpur ke Kuala Kangsar, manakala laluan selatan negara masih lancar,โ€ katanya.

Tinjauan Bernama di tiga plaza tol iaitu di Gombak, Sungai Besi dan Jalan Duta mendapati berlaku pertambahan kenderaan namun aliran trafik lancar dengan beberapa anggota Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) dilihat membantu mengawal lalu lintas.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1-800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1-800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/llminfotrafik.

— BERNAMA

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

944
Kongsi :
Previous post Dua beranak rentung kebakaran di Kampung Cherana Putih
Next post Tajuk-tajuk Utama Akhbar – Jumaat, 8 Julai 2022
Ubah saiz-+=