BN kekal bertanding solo

Masa Membaca:58 Saat

KUALA LUMPUR 6 Nov. – Barisan Nasional (BN) mengumumkan akan kekal bertanding berseorangan dalam Pilihan Raya Negeri (PRN), November ini.

Pengarah Pilihan Raya UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, pihaknya berpendirian tidak akan bersama dengan mana mana parti dan kekal menggunakan logo parti itu dalam PRN Melaka.

“BN akan pergi berseorangan, bersendirian dan tidak akan bersama mana-mana parti dan akan guna logo sendiri sebagai sebuah parti yg melambangkan prinsip kemajkmukan masyarakat berbilang kaum dalam negara ini.

“Kita akan akan menurunkan 28 calon di 28 DUN dalam PRN Melaka.

“Setelah bersetuju dan berpakat bersama kita putuskan UMNO MCA dan MIC akan meletakkan calon (UMNO) di 20 kerusi di Melaka diikuti tujuh MCA dan satu MIC, ” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas mengumumkan calon BN diadakan di Pusat Dagangan Dunia (WTC), pagi tadi.

Dalam pada itu, beliau berkata, BN menggunakan tema Kestabilan Demi Kemakmuran (Stability For Prosperity) agar kepentingan rakyat mampu diutamakan agar membawa kestabilan dalam pimpinannya.

“Stability For Prosperity ini diambil supaya kepentingan rakyat diberikan keutamaan.

” Maka sebab itu pengundi perlu berfikir sehabis baik untuk beri kepercayaan untuk bawa kestabilan dalam PRN Melaka,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

618
Kongsi :
Previous post Timb Menteri bertanding DUN Klebang wakili BN
Next post BN senarai anak bekas ADUN bertanding PRN Melaka
Ubah saiz-+=