DUN Merlimau: ‘Gemukkan’ badan demi Program Merlimau Berpeluh – Dr Akmal

MERLIMAU 28 Mei – Sengaja menaikkan berat badan semata-mata mahu menjayakan dan memberikan impak Program Merlimau Berpeluh anjurannya bakal berlangsung di Dataran Orang Kampung, bermula jam 7 pagi, 5 Jun ini.

Itulah kesungguhan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Merlimau Dr Muhamad Akmal Saleh yang mahu orang ramai mengambil bahagian dalam program dianjurkan sekali gus mewujudkan masyarakat sihat.

“Saya sengaja gemukkan badan saya untuk memberikan motivasi kepada semua, kita mampu jadi sihat dan kurus bersama-sama dengan melakukan senaman serta pemakanan yang betul.

“Jika Dr Akmal yang gemuk ini boleh, apa alasan anda, kita jumpa minggu depan ya,” katanya menerusi satu hantaran di Facebook rasminya 25 Mei yang lalu.

Beliau mengajak orang ramai untuk bersama-sama menyertai aktiviti ‘fun run’ mengelilingi sekitar kampung untuk mengeluarkan peluh.

Katanya, mengikut perancangan program itu akan dianjurkan setiap bulan bagi menggalakkan orang ramai mengamalkan gaya hidup sihat.

“Setakat 25 Mei lalu kami sudah terima hampir 200 penyertaan. Jangan lupa sama-sama datang, pastikan kita mesti berpeluh supaya kesihatan kita semua sentiasa terjaga,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1056
Previous post Dua lemas, seorang masih hilang di Kuala Krai
Next post MAFI akan bantu pihak berminat bawa masuk sumber makanan – KSU