Hampir 42 peratus pengundi di Melaka tunai tanggungjawab

AYER KEROH 19 November – Seramai 269, 508 daripada 644, 645 pengundi di negeri ini keluar mengundi sehingga jam 1 petang tadi.

Ketua Polis Melaka Datuk Zainol Samah berkata, jumlah yang direkodkan itu bersamaan 41.81 peratus dari seluruh 220 pusat mengundi di Melaka.

“Di seluruh Melaka kesemua pusat mengundi dibuka tepat jam 8 pagi dan seramai 1,374 pegawai serta anggota ditugaskan sebagai penyelia dan juga petugas saluran di pusat mengundi.

“Polis sahkan berlaku sedikit kesesakan lalu lintas di beberapa pusat mengundi di ketiga-tiga daerah ini disebabkan bilangan pengundi yang keluar mengundi tinggi pada awal pagi,” katanya.

Menurut beliau, orang ramai tidak perlu bimbang dan risau untuk keluar bagi menunaikan tanggungjawab pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) kerana pihak polis sentiasa memantau keadaan keselamatan.

“Sehingga kini tiada sebarang kejadian tidak diingini berlaku dan polis tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak yang didapati melanggar peraturan.

“Kami menyeru supaya orang ramai tidak bimbang untuk menunaikan tanggungjawab kerana polis komited memastikan proses PRU15 berjalan lancar,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1147
Previous post Tarikh baharu pilihan raya DUN Tioman ditetapkan pada 7 Dis
Next post Tiada insiden buruk, luar biasa semasa proses mengundi setakat ini – Acryl Sani