Hanya Sulaiman calon Ketua Menteri daripada BN

Masa Membaca:57 Saat

AYER KEROH 17 Nov – Datuk Seri Sulaiman Md Ali adalah calon Ketua Menteri dari Barisan Nasional (BN) yang akan memerintah sekiranya diberi mandat pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabtu ini.

Tegas Pengarah Pilihan Raya Negeri Melaka Datuk Seri Mohamad Hasan, kenyataan dan pemilihan sudah dibuat bahawa Sulaiman akan mengetuai BN dan hal itu tidak perlu lagi menjadi tanda tnya.

“Kami berdua, saya dan Pengerusi BN Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi bersetuju dan menandatangani watikah , Sulaiman menjadi bakal Ketua Menteri BN sekiranya diberi mandat.

“Kalau kita cakap dia, dialah. Tidak tahu pula kalau ada tangan ghaib,” katanya ketika menjawab soalan ketika Diskusi Perdana BN, malam ini.

Beliau yang juga Timbalan Presiden UMNO berkata, pemilihan itu dibuat berdasarkan kepada pencapaian Sulaiman ketika memerintah kerajaan negeri sebelum ini.

“Jika diberi mandat pada 20 Nov ini, Sulaiman adalah calon BN menjadi Ketua Menteri. Ini terbukti (mempunyai) pengurusan yang baik dan beliau diterima oleh semua.

“Tetapi (jika) ada orang yang tidak berpuas hati dan ingat dia lebih bagus, maka tidak sempat Pilihan Raya Umum (PRU) KE-15 dia melompat, macam budak kecik merajuk,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

573
Kongsi :
Previous post BN akan tubuh jawatankuasa khas siasat isu tambakan pasir
Next post BN Melaka sedia lantik baba nyonya sebagai senator, ADUN tambahan
Ubah saiz-+=