WhatsApp Image 2022-06-20 at 11.47.27 AM

Pasang lampu solar bantu keluarga memerlukan – Dr Muhamad Akmal

MERLIMAU 20 Jun – Tanggungjawab menjadi seorang pemimpin sudah semestinya memerlukan pelbagai kepakaran dan kepandaian yang mampu memberikan sedikit kesenangan kepada rakyat.

Itu antara tanggungjawab dipraktikkan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Merlimau, Dr Muhamad Akmal Saleh yang sentiasa kreatif dalam pelbagai usaha untuk membantu penduduk di kawasan kendaliannya.

“Bila jadi pemimpin ini saya belajar untuk jadi lebih kreatif, gunakan apa sumber yang ada untuk kita boleh bantu semua orang-orang kampung.

“Maka hari ini (semalam) kita berjaya kumpulkan adik-adik dari Politeknik Merlimau Melaka (PMM) yang mengambil jurusan elektrik untuk mereka buat CSR program pasangkan lampu solar di rumah orang kampung.

“Lampu ini boleh menjimatkan bil elektrik untuk keluarga yang kurang berkemampuan dan semestinya kos pemasangan jauh lebih murah,” katanya menerusi satu hantaran di Facebook rasminya.

Dalam pada itu, Dr Muhamad Akmal mengucapkan terima kasih atas kerjasama serta bantuan pelajar Politeknik berkenaan dalam usaha untuk membantu orang kampung di Merlimau.

“Terima kasih adik-adik Politeknik Merlimau yang sudi untuk membantu orang-orang kampung saya,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

87
pm tvet Previous post PM umum dermasiswa B40 TVET, galak pelajar B40 pilih TVET
Agong Next post Agong jalani pemeriksaan di hospital, gering di bahagian kaki