Pengalaman bungkus sendiri mi segera

Masa Membaca:45 Saat

BANDARAYA MELAKA 1 Mac – Menjadi lokasi tumpuan pelancong sejak sekian lama, malah apabila disebut sahaja Jonker Walk, apa yang tergambar adalah deretan kedai berusia ratusan tahun.

Menempatkan ratusan premis yang menjual pelbagai aneka makanan dan juga barangan termasuk cenderahati Jonker Walk adalah destinasi ‘wajib’ singgah apabila berkunjung ke Negeri Melaka.

Namun menariknya dideretan bangunan itu terdapat sebuah premis yang memberi peluang kepada pengunjung menterjemahkan kreativiti dengan membungkus sendiri mi segera mengikut kehendak mereka.

Monster biru yang menjadi maskot premis itu sudah menjadi daya penarik bukan sahaja dalam kalangan kanak-kanak tetapi juga orang dewasa.

Mamee Monster House Jonker Walk, pastinya menjadi antara lokasi yang perlu dikunjungi pelancong apabila bercuti di Melaka kerana ia bukan sahaja dapat menceriakan anak-anak malah memberi pengalaman menarik.

Sentuhan dekorasi dan lukisan dindingnya yang menawan memberikan satu suasana yang indah untuk merakam gambar sebagai kenangan.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1227
Kongsi :
Previous post ‘Street art’ port selfie Sungai Melaka
Next post Bufet Ramadan Hotel Courtyard by Marriott: Sate ‘sekaki’ buka selera
Ubah saiz-+=