PKP 2.0: Panorama Melaka, hadkan operasi di sembilan laluan

AYER KEROH 15 Jan. – Perkhidmatan bas henti-henti Panorama Melaka dan Pusat Servis Proton Panorama Melaka beroperasi seperti biasa sepanjang tempoh perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0.

Pengurus Besar Panorama Melaka Sdn Bhd, Datuk Abu Bakar Abdul berkata, bagaimanapun operasi bas itu bermula jam 6 pagi hingga 8 malam hanya meliputi sembilan laluan saja.

“Laluan itu melibatkan Melaka Sentral-Masjid Tanah, Melaka Sentral-Pantai Kundur, Melaka Sentral-Pulau Gadong dan Melaka Sentral-Bukit Rambai.

“Selain itu, Melaka Sentral-Mitc 24A, Melaka Sentral-Mitc 24B, Melaka Sentral-Pasar & Hospital, Melaka Sentral-Tampin dan Melaka Sentral-Ujong Pasir,” katanya.

PUSAT Servis Proton Panorama Melaka turut beroperasi.

Katanya, pihaknya akan memaklumkan dari semasa ke semasa jika terdapat sebarang perubahan waktu operasi dan pembukaan semula operasi laluan lain yang dibuat secara berperingkat.

“Pembukaan laluan sedia ada akan dilaksanakan secara berperingkat tertakluk arahan kerajaan negeri dan nasihat Jabatan Kesihatan Negeri Melaka.

“Ia dilaksanakan dengan berhati-hati dengan aspek keselamatan penumpang dan staf Panorama Melaka sebagai kriteria utama,” katanya.

Abu Bakar meminta supaya setiap pengguna perkhidmatan bas panorama merancang perjalanan dan mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan bagi mengelakkan sebarang kesulitan.

Views:

194
Previous post ‘Geng Tabung Ekzos’ tumpas
Next post Terima kasih MAIM, bantu keluarga daif