Tiada aduan bekalan telur terjejas di Melaka – KPDNHEP

Masa Membaca:54 Saat

AYER KEROH 28 November – Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Melaka tidak menerima sebarang aduan berhubung kekurangan bekalan telur ayam di negeri ini.

Pengarahnya, Norena Jaafar berkata sekiranya berlaku masalah kekurangan telur ayam di negeri ini, laporan boleh dibuat kepada pihaknya bagi membolehkan siasatan dilakukan.

“Setakat ini memang tiada aduan berhubung isu telur kurang di Melaka, sebab kita (KPDNHEP) memang pastikan bekalan di negeri ini tidak terjejas.

“Kalau nak kata peniaga runcit tidak dapat bekalan telur disebabkan pembekal simpan, memang tiada sebab pengeluaran telur ayam di Melaka berjalan seperti biasa.

“Orang ramai boleh buat aduan secara terus di Facebook rasmi kita juga sebab kita ada skuad terjah yang akan pantau di kawasan panas,” katanya kepada Melaka Hari Ini (MHI) di sini, hari ini.

Mengulas lanjut, Norena berkata peniaga juga akan dikenakan tindakan sekiranya cuba menjual telur ayam yang sudah rosak atau berbau busuk.

“Tindakan tegas akan dikenakan terhadap mana-mana peniaga yang cuba menjual telur yang sudah busuk, pastikan buat aduan dan kami akan siasat,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

2253
Kongsi :
Previous post 200 unit pangsapuri mampu milik di Kuala Sungai Baru
Next post Pendapatan bawah RM6,000 layak mohon pangsapuri mampu milik Kuala Sungai Baru – LPM
Ubah saiz-+=