ADUN Rim pantau penduduk terkesan bencana ribut

RIM, 8 Julai – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Rim, Datuk Wira Ghazale Muhamad turun padang bagi meninjau permasalahan penduduk yang terlibat dalam bencana ribut, baru-baru ini.

Menurutnya, lawatan itu bagi menyampaikan sumbangan kepada mangsa bencana di Taman Seri Kemendor yang terkesan akibat angin kuat hingga merosakkan atap rumahnya minggu lalu.

“Angin yang kuat minggu lepas mengakibatkan atap rumah penduduk diterbangkan angin.

“Kita datang untuk beri sumbangan, bantuan bencana alam pejabat daerah juga diberikan kepada pemilik untuk membaiki semula rumah yang rosak,” katanya kepada Melaka Hari Ini (MHI).

Jelasnya, Jawatankuasa Pembangunan dan Penyelarasan Dewan Undangan Negeri (Japerun) Rim juga turut menyalurkan sumbangan keperluan sementara bagi pemilik kediaman yang terlibat dalam bencana itu.

“Pihak Japerun juga akan usaha sendiri bantu dari segi keperluan harian, manakala bantuan bencana pejabat daerah turut diberikan bagi kerosakan bawah nilai RM1,000.

“Jika melebih RM1,000 kita akan minta bantuan kerajaan negeri menyalurkan sumbangan kepada mereka yang terlibat,” katanya.

Views:

6

Share and Enjoy !

Shares
Previous post Olimpik Tokyo pertimbang longgar sekatan perjalanan atlet luar negara
Next post “Jangan burukkan nama Pantai Puteri”