IMG_20220710_141006

Aidiladha: Lokasi tumpuan pelancongan Melaka sesak

BANDA HILIR 10 Julai – Aliran trafik di Banda Hilir mulai sesak sejak tengah hari tadi berikutan peningkatan jumlah kenderaan orang ramai yang mahu keluar beraya sempena Aidiladha.

Tinjauan Melaka Hari Ini (MHI) di Banda Hilir sekitar jam 12 tengahari mendapati kenderaan mula bergerak perlahan melalui Jalan Laksamana di Bangunan Merah sehingga di hadapan Dataran Pahlawan Melaka Megamall.

Kelihatan orang ramai termasuk pelancong dalam dan luar negeri mulai membanjiri di setiap kawasan pelancongan di negeri ini dengan membawa ahli keluarga masing-masing.

Di kawasan Kota A’Famosa juga dipenuhi dengan kehadiran pelancong dan ada juga yang membawa sanak saudara untuk menaiki beca sambil menikmati keindahan produk pelancongan yang ada di negeri ini.

LINTASAN pejalan kaki di hadapan DPMM dipenuhi pengunjung.

Melaka Hari Ini seterusnya melakukan tinjauan di Klebang dan ternyata di bahu kiri dan kanan jalan dipenuhi deretan kenderaan.

Ada yang membawa ahli keluarga bersiar-siar di tepi Pantai Klebang dan ada yang menjamu selera bersama keluarga di gerai-gerai yang disediakan.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

68
IMG_20220710_123428_885 Previous post Masjid Al Azim ‘tumbang’ 10 ekor lembu
pdrm jenayah penjara Next post Tipu pakej ibadah haji: 5 individu direman