Kejayaan Chin Ann suntik semangat anak muda Melaka – Sulaiman

0
722

AYER KEROH 5 Ogos – Ketua Menteri Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali hari ini merakamkan ucapan tahniah kepada legenda bola sepak negara, Datuk Soh Chin Ann yang mendapat pengiktirafan tempat pertama dalam Kelab Abad Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA).

Ia selepas anak jati Alor Gajah itu menjadi pemain yang memiliki kap (penampilan) antarabangsa terbanyak dengan 195 penampilan sepanjang 15 tahun menyarung jersi kebangsaan.

Dalam satu kenyataan di laman Facebooknya, Sulaiman turut menyifatkan kejayaan itu sebagai satu kebanggaan untuk negara dan Negeri Melaka khususnya.

Beliau turut berharap kejayaan bekas pemain berusia 71 tahun itu dapat dijadikan pembakar semangat untuk semua anak muda di negeri dalam menggapai impian masing-masing.

“Saya percaya kejayaan Chin Ann dapat menyuntik semangat anak muda lain untuk sama-sama bangkit berjuang menggapai impian dalam apa sahaja bidang diceburi.

“Nyatalah, usaha yang bersungguh-sungguh ini akhirnya mendapat pengiktirafan antarabangsa,” katanya.

Selain Chin Ann, turut tersenarai dalam Kelab Abad FIFA dalam kemas kini terbaharu ialah Ketua Jurulatih Kelab Bolasepak Melaka United (MUFC), Zainal Abidin Hassan.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.