Lelaki melecur di tangan, lima penghuni lain selamat

Masa Membaca:59 Saat

BUKIT PIATU 19 Ogos – Empat buah rumah di Bukit Piatu yang terbakar malam tadi menyebabkan seorang daripada enam penghuninya cedera.

Dalam kejadian kira-kira jam 10.30 malam itu, Cheah Wei Liang, 43 melecur di bahagian lengan kiri ketika cuba menyelamatkan barang peribadi milik ibu dan kakaknya.

Bagaimanapun lima lagi penghuni rumah yang berusia lebih separuh abad itu terselamat dan tidak mengalami sebarang kecederaan.

C76594BE-95C1-4D12-9D2D-8BC118072C28
Keadaan lengan Cheah Wei Liang yang melecur terkena percikan api ketika cuba menyelamatkan barangan peribadi keluarganya dalam kejadian kebakaran di Bukit Piatu

Wei Liang berkata, dia yang sedang berehat dirumahnya tiba-tiba dikejutkan dengan jeritan jiran yang memaklumkan ada kebakaran.

Menurut juruteknik itu, dia yang bergegas keluar kemudian terlihat, kediaman bertentangan dengan rumah didudukinya yang terletak bersebelahan rumah ibunya terbakar.

“Waktu itu api sudah marak, manakala ibu serta kakak sempat keluar menyelamatkan diri dan ketika saya cuba masuk untuk selamatkan barangan peribadi mereka, badan terkena percikan api.

“Api amat besar dan kemudiannya merebak ke rumah yang lain. Tiada satu pun barangan rumah mereka termasuk dokumen peribadi dapat diselamatkan,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1650
Kongsi :
Previous post Empat rumah terbakar, enam penghuni hilang tempat tinggal
Next post Mahasiswa jadi ejen perpaduan
Ubah saiz-+=