MPJ anjur Pertandingan Kibar Jalur Gemilang

JASIN 11 Ogos – Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) menganjurkan Pertandingan Kibar Jalur Gemilang bersempena Sambutan Hari Kebangsaan Ke-66 dan Sambutan Hari Malaysia.

Yang Dipertua Majlis Perbandaran Jasin (YDP MPJ), Rosemanizam Mohd Nalif berkata, pertandingan itu bermula dari 16 Ogos hingga 16 September ini.

Katanya, pertandingan itu dibahagikan kepada beberapa kategori seperti Taman Perumahan, Bangunan Kerajaan, Bangunan Swasta, Gerai dan Bangunan milik MPJ sendiri.

“Pelbagai hadiah menarik yang keseluruhan berjumlah hampir RM5,000 disediakan sebagai menghargai pemenang pertandingan ini nanti.

“Antara objektif pertandingan ini adalah meningkatkan rasa cintakan Jalur Gemilang selain memeriahkan Bulan Kebangsaan yang disambut pada setiap tahun,” katanya, ketika dihubungi.

Selain itu MPJ tidak terkecuali daripada menyemarakkan sambutan Bulan Kebangsaan dengan mengibarkan 1,200 Jalur Gemilang sekitar daerah itu.

Beliau berkata, antara lokasi dihiasi Jalur Gemilang adalah di hadapan Bangunan Vista Alamanda, Bandar Jasin dan Bandar Merlimau.

“Aktiviti memasang Jalur Gemilang di lokasi berkenaan sudah dimulakan sejak awal bulan ini lagi,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1481
Previous post MTSB tawar diskaun 10 peratus kepada pengunjung lahir bulan Ogos
Next post E-ID Awam dan MYJPJ mudahkan pengguna