polis

Pelajar perempuan cuba dilarikan lelaki di hadapan sekolah

JOHOR BAHRU, 25 Nov – Seorang pelajar perempuan berjaya melepaskan diri selepas dipercayai dilarikan seorang lelaki menaiki Perodua Kancil di hadapan sekolahnya di Taman Molek, Johor Jaya di sini, pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Seri Alam Supt Mohd Sohaimi Ishak yang mengesahkan polis menerima laporan mengenai kejadian melarikan orang yang tular di media sosial itu berkata, kejadian berlaku pada kira-kira pukul 6.50 pagi semasa pelajar berumur 13 tahun itu baru turun daripada van sekolah.

“Pelajar itu menyatakan selepas turun daripada van, sebuah kereta dipandu lelaki tempatan tidak dikenali, datang kepadanya serta meminta dia menghantar satu borang ke sekolah, dan lelaki itu meminta pelajar berkenaan masuk ke dalam kereta, namun dia enggan.

“Kemudian mangsa ditarik masuk ke dalam kereta dan dibawa lari di sekitar Taman Molek kira-kira 400 meter dari lokasi kejadian, sebelum pelajar itu berjaya melepaskan diri,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata pelajar itu kemudiannya meminta bantuan orang awam, dan polis sedang giat berusaha mengesan lelaki berkenaan.

Mohd Sohaimi berkata kes sedang disiasat mengikut Seksyen 363 Kanun Keseksaan iaitu kesalahan melarikan orang. – BERNAMA

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

49
WhatsApp Image 2021-04-18 at 14.35.23 Previous post Tiada kenaikan harga sayur hingga 200 peratus – KPDNHEP
photo1637850173 Next post TYT, Sulaiman sertai majlis bacaan Yasin dan tahlil di Istana Melaka