Pintu gerbang selatan Melaka berwajah baharu

JASIN 21 Disember – Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) menaik taraf pintu gerbang sempadan Melaka-Muar di Sungai Rambai dengan memasang lampu bewarna-warni sekali gus mengindahkan kawasan tersebut.

Yang Dipertua MPJ, Datin Sapiah Haron berkata, kerja-kerja menambah baik pintu gerbang berkenaan bermula pada 7 November dan siap sepenuhnya pada 5 Disember lalu.

“Alhamdulillah kita dapat menyiapkan pintu gerbang ini dalam tempoh sebulan, peruntukan untuk membaik pulih bernilai RM20,000.

“Antara kerja-kerja dilakukan adalah mengecat semula pintu gerbang, memasang lampu, membuat kerja elektrikal dan menambah papan tanda selamat datang serta selamat jalan,” katanya ketika dihubungi MHI.

Katanya, inisiatif itu bagi mengindahkan lagi kawasan sempadan Melaka dan Muar selain menjaga imej Melaka sebagai negeri pelancongan yang terunggul.

“Pintu gerbang ini sudah lama dan uzur, jadi kita cuba untuk cantikkan semula supaya pelancong atau pengunjung yang lalu kawasan ini dapat melihat keindahan di Sungai Rambai,” katanya.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1616
Previous post JPJ Melaka beri amaran keras pengusaha, pemandu lori dagang
Next post Media bantu pupuk kesedaran pengurusan sisa pepejal – SWM Environment