Program Riuh-Keluarga Malaysia edisi pertama di Ayer Hitam, Johor

JOHOR BAHRU, 20 Feb – Program RIUH-Keluarga Malaysia edisi pertama anjuran Kementerian Komunikasi dan Multimedia akan berlangsung selama tiga hari bermula 3 Mac ini di Arena Warna, Ayer Hitam, Johor.

Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Zahidi Zainul Abidin berkata program itu melibatkan kerjasama antara kementerian itu, MyCreative Ventures Sdn Bhd dan Agensi Pembangunan Ekonomi Seni Budaya (CENDANA).

Beliau berkata program itu bertujuan mempromosi dan memartabat industri kreatif tempatan serta memulihkan ekonomi dan merancakkan sektor pelancongan.

“Program ini akan turut diadakan di setiap negeri secara berperingkat,” katanya dalam wawancara program Sembang Santai ‘Hello Permata’ di radio Johor FM hari ini.

Program RIUH-Keluarga Malaysia itu diluluskan di Dewan Rakyat tahun lepas melibatkan kos sebanyak RM20 juta menerusi Bajet 2022.

Program itu juga menyasar untuk menarik lebih ramai belia terutama yang meminati seni lakonan, tarian dan lukisan bagi memahami mengenai prospek cerah untuk menjana ekonomi dalam bidang seni dan digital.- BERNAMA

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

367
Previous post Lawatan PM Ismail Sabri ke Thailand dijangka bawa ‘khabar gembira’ – Duta
Next post Suspek kes bunuh wanita di Serdang Perdana serah diri