Proton lancar varian X70 edisi khas, terhad 2,000 unit

Masa Membaca:1 Minit, 3 Saat

KUALA LUMPUR 22 Julai – Proton Holdings Bhd hari ini melancarkan varian baharu model X70, Proton X70 Special Edition (X70 SE) untuk mengukuhkan lagi daya tarikan kenderaan utiliti sukan (SUV) terlarisnya di Malaysia.

Proton dalam satu kenyataan berkata, Proton X70 Edisi Khas itu terhad kepada 2,000 unit, mempunyai spesifikasi yang sama dengan varian Premium 2WD dan ia juga menggunakan enjin 1.8L TGDi dan transmisi dwi-klac tujuh-kelajuan.

“Ia ditawarkan dengan warna baharu iaitu ‘ocean blue’ dan ‘ruby red’ dan juga mempunyai atap, spoiler belakang dan cermin pintu yang diwarnakan hitam serta reka bentuk baharu ‘sport rim’ 19 inci.

“Lambang SE eksklusif juga dipasang pada bahagian belakang sebagai sentuhan terakhir,” katanya.

Menurut Proton, Proton X70 Edisi Khas juga dilengkapi dengan Sistem Penulenan Udara Pintar PROTON (P-IAPS) dan dilengkapi dengan senarai ciri keselamatan termasuk enam beg udara SRS dan Sistem Bantuan Pemandu Termaju (ADAS), di samping Sistem Pemantauan Tekanan Tayar (TPMS) dan Kamera 360.

“Proton X70 Edisi Khas ditawarkan dengan harga atas jalan tanpa insurans RM123,800 sehingga 31 Disember 2021, tertakluk pada ketersediaan.

“Ia akan dijual dengan insentif cukai jualan PEMERKASA Plus bernilai RM7,000. Ia kini boleh ditempah secara dalam talian daripada harga serendah RM99,” kata Proton.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1263
Kongsi :
Previous post PTPTN sentiasa fleksibel, prihatin terhadap peminjam-Pengerusi
Next post Peruntukan pembiayaan JanaNiaga dijangka cecah RM1.2 bilion – Tengku Zafrul
Ubah saiz-+=