RM95,000 bantu baik pulih, bina rumah penduduk susah

Masa Membaca:48 Saat

SERKAM 23 Julai – Sebanyak RM 95,000 diperuntukkan bagi kerja baik pulih dan membina rumah baharu untuk empat penduduk dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Serkam.

Setiausaha JAPERUN DUN Serkam, Roslan Abdul berkata peruntukkan itu diberi menerusi Program Kemasyarakatan Pusat Giat Mara Negeri di bawah Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB).

Katanya, sebanyak tiga rumah penduduk dibaiki zink dan beberapa kerosakan lain dengan peruntukkan masing-masing RM13,000 telah diluluskan.

“Manakala seorang lagi penduduk di Kampung Paya Tanjung diberikan RM56,000 untuk membina sebuah rumah baharu kerana keadaan rumah yang didiami kini terlalu uzur.

“Untuk membaiki rumah, ketiga-tiga penerima adalah dari Kampung Seri Minyak, Kampung Tedong dan Kampung Tedong Barat,” katanya.

Menurut Roslan, kesemua penerima peruntukkan baik pulih dan bina rumah baharu itu dijangka akan siap pada tahun ini juga.

Baru-baru ini, lawatan telah diadakan ke empat buah rumah terpilih sebelum kerja-kerja baik pulih dan pembinaan dimulakan.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

1025
Kongsi :
Previous post Dulu ‘pilot darat’, kini selesa jual air kelapa
Next post Tunai janji atasi masalah banjir Taman Paya Rumput Indah
Ubah saiz-+=