Tarik ramai pengunjung ke Kolam Air Panas Cherana Putih

TABOH NANING 18 Okt. – Kerajaan negeri melalui Majlis Perbandaran Alor Gajah (MPAG) akan melakukan beberapa penambahbaikan dalam menarik lebih ramai pengunjung ke Kolam Air Panas Cerana Putih.

Ketua Menteri Datuk Seri Utama Haji Sulaiman Md Ali berkata, Kolam Air Panas Cherana Putih itu berpotensi menjadi tempat tumpuan berdasarkan jumlah kehadiran pengunjung ke situ sebelum ini.

“Saya dimaklumkan sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kehadiran pengunjung ke kolam air panas memberangsangkan bagaimanapun sedikit terkesan kini.

“Saya sudah maklumkan kepada Yang Dipertua MPAG untuk melakukan penambahbaikan di kawasan ini dan ada beberapa perkara perlu distrukturkan,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas program turun padang berjumpa rakyat di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Taboh Naning dan hadir sama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan itu Datuk Wira Latipah Omar serta Yang Dipertua MPAG Mohd Fadhil Hassan.

Sulaiman berkata, pada waktu ini kawasan seluas kira-kira 142 meter itu mampu menempatkan kira-kira 160 pengunjung pada satu masa.

“Selain Air Panas Gadek, kita mahukan juga Air Panas Cherana Putih menjadi pilihan pengunjung,” katanya.

Views:

653
Previous post Batu disangka bom
Next post ‘Derita’ 17 keluarga mangsa banjir bakal berakhir