‘Usahlah bermain politik, rakyat dah jemu’ – Norhizam

PENGKALAN BATU 2 Jun. –  Kemelut politik melanda negeri ini hanyalah semata mata khabar angin yang dimainkan.

Tegas Exco Pertanian, Penternakan, Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Datuk Norhizam Hassan Baktee, kerajaan perlu mengurangkan agenda politik dan sewajarnya berganding bahu membangunkan ekonomi Melaka.

Malah katanya, mereka yang dipilih rakyat perlu menumpukan sektor berkenaan lebih-lebih ketika keadaan ekonomi yang semakin merudum.

“Apa yang berlaku hari ini hanyalah khabar angin malah kita lihat semua pemimpin negeri berganding bahu dengan satu arah bagi bangunkan ekonomi Melaka terutama disebabkan penularan wabak COVID-19.

“Kita tak nak nanti rakyat menyatakan yang kita sebagai pemimpin dilantik bukannya untuk berkhidmat tetapi sentiasa bermain dengan agenda politik.

“Apa yang penting kita perlu menitikberatkan amanah melalui portfolio yang ditetapkan bagi memastikan kita melaksanakan tanggungjawab yang diberikan.

“Nasihat saya usahlah bermain politik rakyat dah jemu dah, apa yang perlu adalah kita perlu turun padang dan terus sentiasa berkhidmat kepada rakyat,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai khabar angin membabitkan salah seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) di Melaka yang
dikatakan ingin bertukar parti baru-baru ini.

Views:

5

Share and Enjoy !

Shares
Previous post KKJS sampaikan bantuan kepada 20 penerima
Next post SPRM terima dua laporan terhadap bekas menteri