Pertubuhan Sahabat Masjid bantu 100 keluarga terjejas

Masa Membaca:59 Saat

AYER KEROH 16 Julai -Pertubuhan Sahabat Masjid Negeri Melaka akan menyalurkan sumbangan kepada 100 keluarga memerlukan menerusi program Bakul Kasih Adil Adha 2021.

Wakil pertubuhan Mohd Fauzee Mohamed berkata sumbangan akan diberi Isnin depan selepas melihat ramai keluarga yang terkesan sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Jumlah peruntukan membabitkan nilai RM3,000 ini adalah hasil sumbangan anggota masyarakat yang prihatin dan sebagai sukarelawan kami akan bawa amanah ini untuk disalurkan kepada masyarakat.

“Setiap penerima diberi barangan keperluan seperti ayam segar, sayur-sayuran dan barangan keperluan asas lain untuk menyambut hari Raya Aidiladha nanti,” katanya kepada MHI.

MOHD Fauzee Mohamed

Program itu turut mendapat kerjasama beberapa pertubuhan bukan kerajaan yang lain.

Katanya, sepanjang pelaksanaan PKP 3.0 pihaknya telah pun mengagihkan kotak bantuan barangan keperluan kepada penduduk di negeri ini.

“Kita juga telah agihkan kotak bantuan barang keperluan termasuk pampers dan susu kepada kira-kira 20 keluarga memerlukan di sekitar Melaka,” katanya.

Orang ramai yang ingin menyumbang boleh salurkan melalui akaun Pertubuhan Sahabat Masjid Negeri Melaka, Maybank nombor akaun 554110527696 atau hubungi Fauzee di talian 011-55548841.

 

 

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

785
Kongsi :
Previous post Edar 200 nasi lemak percuma
Next post Sinopharm, Johnson & JohnSon lulus bersyarat untuk kegunaan semasa bencana
Ubah saiz-+=