Ziarah lima rumah seminggu di DUN Asahan

ASAHAN 29 Jun – Sekurang-kurangnya lima rumah dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Asahan akan dikunjungi pada setiap minggu dalam program Ziarah Kasih di kawasan berkenaan.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Asahan, Datuk Seri Abdul Ghafar Atan berkata, program itu antara usaha dijalankan pihaknya dalam usaha mendekati masyarakat terutama mereka yang kurang bernasib baik.

“Selain menziarah dan menyelami permasalahan masyarakat, kita turut menghulurkan sumbangan kepada mereka berupa barangan keperluan dan wang tunai.

“Sesi ziarah kasih ini turut melibatkan ketua masyarakat setempat, penghulu kawasan, ketua balai polis, wakil Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) serta badan bukan kerajaan (NGO),” katanya yang juga Pengerusi Jawatankuasa Perumahan, Kerajaan Tempatan dan Alam Sekitar negeri.

Minggu lalu, pihaknya menziarahi lima rumah di Felcra Bukit Sedanan, Selandar.

Antara rumah yang dilawati termasuklah rumah pesakit asthma kronik, angin ahmar, kencing manis dan darah tinggi serta turut menghulurkan sumbangan wang tunai, barang keperluan asas dan lampin pakai buang dewasa bagi yang memerlukan.

Views:

4

Share and Enjoy !

Shares
Previous post 1,200 jemaah haji ‘terkandas’ berpeluang tunaikan rukun Islam kelima, tahun depan
Next post 411 unit Rumah Belia di Tanjung Minyak dalam masa terdekat