Acryl Sani mahu PDRM teruskan perjuangan yang belum tamat

KUALA LUMPUR 3 Mei. – Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani yang bakal menggalas jawatan Ketua Polis Negara (KPN) berkuat kuasa esok mahu semua kepimpinan Polis Diraja Malaysia meneruskan perjuangan pasukan itu yang belum tamat.

Beliau berkata menjadi KPN adalah tugas yang berat dan tidak boleh dilaksanakan secara bersendirian.

“Menjadi KPN adalah satu tugas yang berat seolah-olah beban diletakkan di atas kedua-dua bahu saya…saya percaya saya tidak mampu untuk menggalas tanggungjawab ini jika bersendirian,” katanya pada sidang media selepas majlis serah terima tugas KPN di Bukit Aman di sini hari ini.

Ditanya mengenai hala tuju PDRM di bawah kepimpinan beliau sebagai KPN baharu, Acryl Sani berkata perkara itu akan diumum kemudian.

“Saya akan berikan fokus PDRM tidak berapa lama lagi dalam satu sesi khas untuk semua media. Pada sesi itu saya akan bentangkan apakah perkara-perkara yang perlu menjadi fokus utama PDRM,” katanya.

ACRYL Sani dan Abdul Hamid pada sidang media selepas majlis serah terima tugas jawatan KPN di Mes Pegawai Kanan Bukit Aman, di sini.

Terdahulu, Acryl Sani menerima tugas dan Tongkat Kuasa Ketua Polis Negara daripada Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador di Mes Pegawai Kanan Bukit Aman, di sini.

Majlis serah terima tugas jawatan nombor satu PDRM itu disaksikan Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ismail Mohamed Said yang mewakili Menteri Dalam Negeri.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

627
Previous post Rahsia kuih bakar sabak ‘rel kereta api’
Next post 40 qari, qariah berentap gelaran johan tilawah Al-Quran