Alumni SK Banda Hilir, STM berkumpul semula selepas hampir 70 tahun

BANDA HILIR 9 Ogos – Seramai 110 alumni termasuk bekas pendidik Sekolah Kebangsaan (SK) Banda Hilir dan Sekolah Tinggi Melaka (STM) berhimpun semula pada penganjuran Majlis Makan Malam Reunion Hebat, selepas 70 tahun terpisah.

Pengerusi penganjuran majlis Yoong Voon Chow berkata, perjumpaan semula itu membabitkan alumni kumpulan tahun 1955 dan pendidik era itu dari SK Banda Hilir serta STM.

Katanya, penganjuran majlis itu bertujuan mengeratkan hubungan silaturahim dan mengumpulkan semula semua bekas pelajar yang membawa haluan masing-masing selepas tamat pengajian.

“Perjumpaan ini secara tidak langsung mewujudkan dan membina ‘networking’ (jaringan) dalam kalangan kami yang berpengalaman dalam pelbagai bidang.

“Majlis ini dirancang sejak awal tahun lagi dan berdasarkan sambutan menggalakkan selain kemahuan semua untuk mengukuhkan lagi talian persahabatan antara bekas murid serta guru kami akan teruskan program seumpama ini pada masa akan datang,” katanya.

Program diadakan di The Malacca Club Rotunda itu dimeriahkan dengan jamuan makan, sesi fotografi dan persembahan ‘live band’.

Langgani saluran Telegram kami untuk dapatkan berita-berita yang terkini.

Views:

989
Previous post Sasar 50 peratus peniaga Melaka beralih kepada ‘cashless’
Next post Belanja RM30 dapat pulangan RM20